“3 redenen dat (bijna) niemand zijn/haar doel behaalt.”

Je hebt het vast wel eens meegemaakt.

Je wordt lid van een fitnessclub waar je bij het eerste intake gesprek allerlei doelen stelt en in kaart brengt waar je nu bent en waar je wilt geraken.

Maar wist je dat 89% van de beloften en doelstellingen die worden besproken tijdens het intakegesprek niet worden waargemaakt?

89%….. dat wilt zeggen dat bijna niemand zijn/haar doelstelling behaald. Deze cijfers verbaasden ons zo dat we gingen onderzoeken waar dit nu precies aan ligt. Onze bevindingen werden :

 

“3 redenen dat (bijna) niemand zijn/haar doelstellingen behaald.”

 

 

  • #1 De intake is niet realistisch :  Om je doelstelling te kunnen behalen is het belangrijk dat je een realistisch beeld schetst van waar je nu bent en in welk tijdsbestek je een transformatie wilt zien. Of je nu wil afslanken, sterker worden of je gewoon terug ‘goed’ voelen; het is belangrijk om, samen met de coach, een realistisch doel te stellen waarvan je ook gelooft dat je het kan behalen.

 

  • #2 Er is gebrek aan systematische opvolging en evaluatie : Een cruciaal onderdeel van je doelstelling te behalen is het systematisch en tussentijds checken hoe je het doet. Dat kan in de vorm van een weging, een vetmeting etc… Helaas is er op dit gebied vaak te weinig begeleiding waardoor je beeld vertekend kan raken en je ‘verloren’ raakt op de weg naar je doelstelling. Daarom geloven we in Fit Boutiqs sterk in wat we ‘progressie monitoring’ noemen. Een systematische ‘scan’ waarbij we in kaart brengen hoe je het doet en of je doelstelling ook daadwerkelijk bereikt wordt. Op deze manier weet je dat je altijd ‘on track’ bent.

 

  • #3 Er is weinig tot geen ruimte voor een vervolgtraining :Persoonlijke begeleiding is vaak een ‘extra’ in een gym. Je ontvangt basis uitleg over apparaten maar voor extra aandacht betaal je. Het is belangrijk dat je, eens je jezelf toelegt om een doel te behalen je ook voor jezelf waakt dat je hierin begeleidt wordt. Je hoeft het namelijk niet alleen te doen. Om die reden geloven we zo sterk in persoonlijke begeleiding vanaf het begin van de training tot het einde. Even focussen op ‘jouw moment’, samen met iemand die je naar het volgende level helpt te brengen.  We take it personal.

 

Nu willen we van jou horen!

Hoe belangrijk vind jij persoonlijke begeleiding? Wat zijn jouw ervaringen? Vertel het ons in de comments en vraag vandaag een GRATIS personal training aan. We kijken er naar uit je te ontmoeten in één van onze Boutiqs waar we je de ins & outs van onze methode uitleggen en je het zelf geheel gratis kan ervaren!

 

We take your fitness personal!